DET HÄNDER NÄR DU VILAR – 17 feb

författaren och pastorn

Tomas Sjödin

föreläser i Pingstkyrkan, Kaxholmen

tisdag 17 februari kl 19.00
föreläsning, samtal och fika

– fri entré (kollekt till omkostnader)


Ur Tomas Sjödins bok – Det händer när du vilar
”Det finns en hemlighet i vilan.
Det som inte händer så länge man försöker just det inträffar så snart man ger upp. 
I det vardagliga kan det visa sig när man inte kan komma på ett namn. Efter att ha prövat allt, gått igenom alfabetet, släpper man försöket med en suck. Då kommer man på det! 
Råd som sov på saken eller lägg det åt sidan en stund pekar åt samma håll: Någonting händer när ingenting händer. Onyttan är allt annat än onyttig.
Vad är vila? Mer än att inte arbeta? Vilka värden värnar vilan? Hur hanterar jag vilan i relation till känslan av att inte riktigt räcka till? Hur värnar jag rätten att få vara trött? Och inte minst, hur handskas jag med vilans ärkefiender Oro, Leda och Rastlöshet?”

Det händer när du vilar är en hyllning till sofflocket, till livets tempoväxlingar och till den vila som kan fyllas av vänner, måltider och fest. Är det kanske dags att damma av vår äldsta och mest beprövade veckorytm och återupptäcka vilodagen?

Tomas Sjödin är författare, pastor, föreläsare och en av Göteborgs-Postens regelbundna krönikörer. Efter en rad mer eller mindre självbiografiska böcker gjorde han häromåret sin romandebut med Tusen olevda liv finns inom mig. Han har sommarpratat i Sveriges Radios P1 2006 och 2009, och 2011 och 2013 blev han också framröstad av radiolyssnarna som vinterpratare. Han bor i Säve tillsammans med sin fru Lotta.