Aktuellt under coronatid

Här kan du läsa vad som gäller efter de skärpta restriktionerna.

P.g.a. de nya direktiven från folkhälsomyndigheten så pausar vi alla öppna samlingar i kyrkan. Det enda undantaget är våran barn- och ungdomsverksamhet. 
Restriktionerna gäller t.o.m. till den 24 november, men vi låter dem gälla november ut. Vi följer informationen för att ta del av nya rekommendationer.  

Självklart fortsätter vi att hålla avstånd, ha god handhygien och att vara hemma vid sjukdomssymtom.

Gudstjänster

Vi fortsätter att sända gudstjänst från kyrkan på söndagar kl 10.00. Nu när det är striktare restriktioner går det bara att delta via webbsändningen. Det går både att titta när gudstjänsten firas, och i efterhand. Ni hittar gudstjänsterna på våran hemsida under ”inspelade gudstjänster”.

Öppen kyrka för stillhet mitt i veckan

Vi håller kyrkan öppen på onsdagar kl 10.00-11.00 och 19.00-19.30 så att den som vill kan få sitta i stillhet en stund. Det finns lugn musik, möjlighet att be och tända ljus eller skriva din bön på en lapp. Det kommer att finnas någon på plats om du vill samtala en stund om tillvaron – vi håller givetvis på avståndet. 

Någon att samtala med

Vi tror på det personliga samtalet! En möjlighet att berätta om livet som det är, och dela det med någon som vill lyssna.
De anställda i kyrkan samtalar gärna om allt det som hör livet till och har avgett tystnadslöfte.
Ring någon av oss, eller skicka ett sms eller mejl så bestämmer vi en tid. I Coronatider försöker vi hitta så säkra sätt att mötas som möjligt.

Barn- och ungdomsverksamheten

Vi har beslutat att fortsätta hålla barnverksamheten igång, i enlighet med nya rekommendationer. Scouterna möts utomhus hela terminen. Tonår och konfa kommer att fortsätta i någon form, kanske blandat digitalt och fysiska möten.

Söndagsskolan och Klubb 10 12 kommer ha en samling den 15 nov kl 14.30-16.00 och en samling 1:a advent (den 29 nov), klockan 14.00-15.00. Vi satsar på att vara utomhus, så kläder efter väder. (OBS! anmäl till Frida Hellsing så att vi vet hur många som kommer.) 

Hjälpen

Kyrkornas gemensamma HJÄLP I CORONATIDER fortsätter. Du som vill hjälpa till i Coronakrisen genom att t.ex. handla åt någon: mejla namn, adress och telefon till hjalatill@equmeiakyrkankaxholmen.se

Du som behöver hjälp – ring:
Svenska kyrkan: 0727 31 70 80
Equmeniakyrkan Kaxholmen: 0726 66 81 90
Pingstkyrkan Kaxholmen: 0730 30 81 43