Aktuellt under coronatid

Här kan du läsa vad som gäller efter de skärpta restriktionerna.

P.g.a. den ökade smittspridningen och de nya direktiven från folkhälsomyndigheten så pausar vi alla öppna samlingar i kyrkan och alla våra barn- och ungdomsgrupper. Det enda undantaget är konfirmandarbetet som fortsätter med digitala träffar. 
Detta gäller fram t o m 13-dagen.

Vi följer utvecklingen för att ta del av nya rekommendationer.  

Självklart fortsätter vi att hålla avstånd, ha god handhygien och att vara hemma vid sjukdomssymtom.

Gudstjänster

Vi fortsätter att sända gudstjänst från kyrkan på söndagar kl 10.00. Nu när det är striktare restriktioner går det bara att delta via webbsändningen. Det går både att titta när gudstjänsten firas, och i efterhand. Ni hittar gudstjänsterna på våran hemsida under ”inspelade gudstjänster”.

Öppen kyrka för stillhet mitt i veckan

Vi håller kyrkan öppen på onsdagar kl 10.00-11.00 och 19.00-19.30 så att den som vill kan få sitta i stillhet en stund. Det finns lugn musik, möjlighet att be och tända ljus eller skriva sin bön på en lapp. Det kommer att finnas någon på plats om du vill samtala en stund om tillvaron – vi håller givetvis på avståndet. 

Någon att samtala med

Vi tror på det personliga samtalet! En möjlighet att berätta om livet som det är, och dela det med någon som vill lyssna.
De anställda i kyrkan samtalar gärna om allt det som hör livet till och har avgett tystnadslöfte.
Ring någon av oss, eller skicka ett sms eller mejl så bestämmer vi en tid. I Coronatider försöker vi hitta så säkra sätt att mötas som möjligt.

Hjälpen

Kyrkornas gemensamma HJÄLP I CORONATIDER fortsätter. Du som vill hjälpa till i Coronakrisen genom att t.ex. handla åt någon: mejla namn, adress och telefon till hjalatill@equmeiakyrkankaxholmen.se

Du som behöver hjälp – ring:
Svenska kyrkan: 0727 31 70 80
Equmeniakyrkan Kaxholmen: 0726 66 81 90
Pingstkyrkan Kaxholmen: 0730 30 81 43