Aktuellt under coronatid

Här kan du läsa vad som gäller efter de skärpta restriktionerna.

Barn- och ungdomsverksamheten (uppdaterad 14/4 2021)

I enlighet med myndigheternas och Equmenia riks rekommendationer för barn- och ungdomsaktiviteter startar vi försiktigt upp verksamheten. Det ser olika ut i våra olika grupper eftersom förutsättningarna är olika.

Scout – Ses igen från och med vecka 15 utomhus patrullvis.

Tonår – Ses ute i storgrupp. Mer info finns på vår Instagram; @tonarkax.

Konfa – Ses utomhus.

Klubb 10-12 – Ses utomhus på söndagen 18/4 kl 14.30, mer info på vår Instagram.

Söndagsskolan – Vi skjuter på terminsstarten tills vi har möjlighet att mötas även i storgrupp, och tills det är lite varmare ute.

Vi fortsätter följa utvecklingen för att ta del av nya rekommendationer.

När vi träffas tänker vi på att hålla avstånd, ha god handhygien och att vara hemma vid sjukdomssymtom.

Gudstjänster

Vi fortsätter att sända gudstjänst från kyrkan på söndagar kl 10.00. Nu när det är striktare restriktioner går det bara att delta via webbsändningen. Det går både att titta när gudstjänsten firas, och i efterhand. Ni hittar gudstjänsterna på våran hemsida under ”inspelade gudstjänster”.

Vid några tillfällen erbjuder vi också möjligheten till Enskild nattvardsgång.
Så smittsäkert som möjligt vill vi dela Herrens måltid – bröd och vin, Kristi kropp för oss utgiven. Gud hos oss, i oss och med oss.

Öppen kyrka för stillhet mitt i veckan

Vi håller kyrkan öppen på onsdagar kl 10.00-11.00 och 19.00-19.30 så att den som vill kan få sitta i stillhet en stund. Det finns lugn musik, möjlighet att be och tända ljus eller skriva sin bön på en lapp. Det kommer att finnas någon på plats om du vill samtala en stund om tillvaron – vi håller givetvis på avståndet.

Någon att samtala med

Vi tror på det personliga samtalet! En möjlighet att berätta om livet som det är, och dela det med någon som vill lyssna.
De anställda i kyrkan samtalar gärna om allt det som hör livet till och har avgett tystnadslöfte.
Ring någon av oss, eller skicka ett sms eller mejl så bestämmer vi en tid. I Coronatider försöker vi hitta så säkra sätt att mötas som möjligt.

Hjälpen

Kyrkornas gemensamma HJÄLP I CORONATIDER fortsätter. Du som vill hjälpa till i Coronakrisen genom att t.ex. handla åt någon: mejla namn, adress och telefon till hjalatill@equmeiakyrkankaxholmen.se

Du som behöver hjälp – ring:
Svenska kyrkan: 0727 31 70 80
Equmeniakyrkan Kaxholmen: 0726 66 81 90