Retreaten

Längtar du efter andrum och tid med Gud?

Retreat betyder att dra sig tillbaka, att dra sig undan för att vila och hämta nya krafter.  Vi reser bort från vardagen till en plats där stillhet och tystnad råder. Här kan vi bara få vara och ta emot. Retreat innebär att man lever tillsammans i tystnad. Tystnaden blir förutsättningen för kravlösheten och friheten för var och en att vara ifred med sina tankar.

I retreaten inbjuds vi till vila, rekreation, stillhet, eftertanke, bön och inre samtal med livets Gud. Tystnaden skärper våra sinnen och hjälper oss att komma till oss själva. Att få stiga åt sidan en stund från de ständigt pågående tingen kan hjälpa oss till ro, att få syn på var vi befinner oss och hjälpa oss att möta det vi bär på djupast inuti.

I en enskild retreat bjuds du att på ett särskilt sätt vara i bön, stillhet och eftertanke inför bibelordet och Gud själv. Utgångspunkten är alltid att du är älskad av Gud.
Vi har olika vägar till andlig växt och mognad och den enskilda retreaten vill särskilt beakta detta genom personliga samtal.

Retreatdagen levs i en god och lugn rytm. Här finns bönestunder, tystnad, vila, måltider till musik och ledda meditationer. Tillfälle ges, för den som vill, att samtala enskilt med retreatledare.

EN VÄG ATT GÅ

retreat för män om den goda viljan och en möjlig väg…

28 augusti kl. 16:00 – 30 augusti kl. 16:00
Wettershus Retreatgård, Öland 40
Gränna, 563 93 Sverige 

+ Google Map

Retreaten innehåller enskilda vägledningssamtal, egen och gemensam bibelmeditation samt en vandring till Röttle by och tillbaka längs de vackra Östra Vätterbranterna. Hela retreaten omges av tystnadens gåva och Wettershus goda ordning med tidebön och måltider. Ta med lämpliga kläder och skor/kängor för vandring, samt liten ryggsäck, matlåda, termos, vattenflaska och mugg. Vandringsstav finns att låna.…

Ledare: Andreas Sköldmark och Daniel Wramhult, båda pastorer i Equmeniakyrkan, tidigare föreståndare på Wettershus och vägledare i den Ignatianska traditionen

avgift 2 500 kr (helpension)

anmälan via Wettershus hemsida:

https://www.wettershus.se/event/en-vag-att-ga-retreat-for-man-om-den-goda-viljan-och-en-mojlig-vag/

 

lördag 14 november 

En dags retreat

i Equmeniakyrkan Kaxholmen 
Kostnad 550 kr.

Mer information kommer.

Vill du söka andra tillfällen rekommenderar vi följande länkar:
https://www.wettershus.se/events/
http://www.foreningenkompass.se/retreater/

 

”Jesus sa: Kom och följ med mig till en öde trakt, så att vi får vara ensamma, och ni kan vila er lite.
(Det var så många som kom och gick att de inte ens fick tid att äta!)”
Markusevangeliet 6:31f
.